Forside > Bedrift > Haukåsen Hyttegrend > Haukåsen Hyttegrend


Haukåsen Hyttegrend har fantastiske hyttetomter i Nissedal, Telemark.

Haukåsen Hyttegrend
Telefon: 90 15 90 33
E-post: postSPAMFILTER@haukaasen.no (Fjern SPAMFILTER fra adressen)
Web: www.haukaasen.no

Haukåsen Hyttegrend AS
3855 Treungen


Haukåsen Hyttegrend

Haukåsen Hyttegrend, et eventyr i villmarken.

Haukåsen Hyttegrend ligger ved foten av Langfjell. Her er det praktfulle fjellområder, som innbyr til fjellturer i bratte og høye fjell, vår, sommer, høst og vinter. De glattskurte fjella rundt Nisser innbyr også til adrenalin-aktiviteter, slik som fjellklatring og rappellering.
Velger du en hytte i Haukåsen Hyttegrend har du følelsen av å være midt i villmarken, selv om det kun er 6km til Treungen sentrum, Tveitsund. Det er en fin tur å ta båten inn til Tveitsund for å handle. Her finner man legekontor, tannlege, post, bank, spisesteder, bensinstasjoner, frisør, byggevarer/interiør, sport og matbutikker.

Hytteidyll

Hyttegrenda ligger utrolig idyllisk til, med flotte frilufts og rekreasjonsområder rett utenfor hytteveggen. Ved Haukåsen Hyttegrend vaker ørreten rett utenfor hyttevinduet, og hare, elg og rådyr er ofte å se i området. Langs Nisser er det også mye bever å se.

Fiske og fritid

Oppe på heia er det kultiverte fiskevann med yrende liv. Det er i første rekke ørret som går på kroken, men i Nisser finnes det også sik, røye og abbor. Nisser er fullkalket, noe som i 1996 var verdens største kalkeprosjekt.

Geologien i området rundt Haukåsen Hyttegrend er spennende og variert. Dominerende bergarter er gneis og granitt som faller i glattslepne svaberg ned mot vannet. Hard granitt og gneis gir generelt sett karrige forhold for vegetasjon, men det er likevel store områder med produktiv skog i området med furu som dominerende treslag. Oppvarmet fjell gir ”lommer” med varm luft der varmekjære planter trives.

Haukåsen Hyttegrend, et drømmested rett i vannkanten

Nisser er kjent for sine kilometerlange, hvite sandstrender og sine flotte svaberg. Haukåsen Hyttegrend ligger svært barnevennlig til, med fine langgrunne badestrender. Her er det flotte fiskemuligheter, og man kan nyte båtlivet i sommerhalvåret. En padle- eller rotur på Nisser kan varmt anbefales. Finn din egen lune vik, en fin strand og badeplass langs Nissers strender, helt avskjermet fra omverdenen.
Som turgåer, vil du like deg i området med fine stier, gamle kulturminner og merkede turløyper.
I Nissedal kommune er det rikelig med bær og sopp.Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.